Workshop moduli

Workshop-ovi su koncipirani kao rad u grupi gde internacionalni expert trener drži kratko predavanje i uživo demonstraciju na pacijentima. Moguće je izabrati jedan ili više workshop-ova (u zavisnosti od broja prijavljenih, satnice će biti prilagođene svim učesnicima).
Svim učesnicima nudimo sledeće workshop module:

Mezoterapija i biorevitalizacija masterclass (dr Evgeniya Ranneva, Skintech KOL)

Mezoterapija predstavlja minimalno invanzivnu nehiruršku estetsku proceduru, koja ima za cilj aplikovanje mezoterapijskih koktela u derm. Ovo je savremena medicinska metoda sa širokom primenom u estetici koja daje trenutni efekathidrirane i podmlađene kože uz značajno usporavanje starenja. To je metoda kojom se vitamini, minerali, antioksidansi i druge aktivne supstance ubrizgavaju direktno u derm sloj kože do koga ne dopire nijedan proizvod za negu. Ovim tretmanom postižemo: Podmlađivanje lica, vrata i dekoltea, redukcija, ublažavanje i prevencija bora, podmađivanje šaka, tamnih kolutova oko očiju, rehidratacija kože uz uspostavljanje tonusa, uklanjanje masnih naslaga, uklanjanje celulita i dr.

Kontinuirana primena mezoterapije dovodi do poboljšanja izgleda kože tako što povećava njenu elastičnost i sposobnost da vezuje vodu. Koža izgleda sveže i prirodno. Ovaj efekat je poznat kao ’meso-glow’ efekat. Podrazumeva se da mezoterapiju radi lekar nakon detaljne anamneze i pregleda. Jedna seansa mezoterapije može trajati od 15 do 30 minuta. Pre ubrizgavanja koktela koža se dezinfikuje. Sam postupak injektovanja je brz,jednostavan i gotovo bezbolan. Većina pacijenata, ubode kojima se u kožu ubrizgavaju aktivni kokteli opisuje kao ubode komaraca, nakon kojih ostaju sitni tragovi, koji nakon dva do tri sata nestaju. U slučaju preosetljivosti na bol daje se površinski anestetik. Nakon seanse se može javiti diskretan otok regije koja je tretirana i crvenilo, koji nakon par dana, u potpunosti nestaju, a koji se povezuju sa brziim i vrlo povoljnim terapijskim efektom tretmana.

CILJEVI TRENINGA:

 • Anatomija kože i pravilana aplikacija mezoterapijskih koktela
 • Kako do fibroblasta i bolje produkcije kolagena i elastina u koži
 • Mezoterapija lica koje preparate koristiti, sheme za pacijente različite životne dobi
 • Mezoterapijska lipoliza kao metoda uklanjanja lokalizovane masti
 • Mezoterapija celulita i prevencija daljeg stvaranja fibroznih septi
 • Mezoterapija kose, sansa za dalji rast i jačanje foliku dlake
 • Pravilne indikacije za mezoterapiju i kontraindikacije
 • Primena različitih injekcionih tehnika (epidermalna i dermalna papula, tunel tehnika, linarno retrogradna i point per poitn aplikacija)
 • Mogućnost komplikacija i kako ih rešavati
 • Pre i post procedura, kako je sprovesti na pacijentu

Praktičan rad:

 • Prikaz na pacijentu potpune rejuvenacija lica i vrata
 • Prikaz na pacijentu periorbitalna regija, terapija tamnih podočnjaka i nadutosti u toj regiji
 • Prikaz na pacijentu periorbitalna rejuvenacija
 • Prikaz na pacijentu mezoterapija kose
 • Prikaz na pacijentu mezoterapija masnih naslaga (lipoliza)
 • Prikaz na pacijentu uklanjanje celulita i fibroznih septi
Pilinzi masterclass (sve vrste pilinga i postpeel nega) (dr Philippe Deprez, Skintech KOL)

Hemijski pilinzi predstavljaju aplikovanje kaustičnih sredstava na kožu u cilju regeneracije i obnavljanja kože. Agente koje koristimo za ove procedure najčešće su AHA kiseline (voćne), TCA (trihlorsirćetnu kiselinu), salicilnu kiselinu, fenol (u različitim koncentracijama) i dr.

U zavisnosti od toga koliko duboko piling prodire u kožu i kom sloju kože želimo da delujemo razlikuju se:

POVRŠINSKI sa alfa-hidroxi kiselinama,AHA (glikolna,mendelična,laktična) za većinu osoba koje nemaju većih problema sa kožom kao što su akne, hiperpigmentacije, fotostarenje i dr. Lako se podnose,ne zahtevaju posebnu pripremu, a posle tretmana se savetuje nega određenim hranljivim kremama. Efekti su vidljivi odmah, mogu se obaljati svakodnevne obaveze. Portebno je uraditi više tretmana.

SREDNJE DUBOKI se izvode trihlorsirćetnom kiselinom (TCA) u različitim koncentracijama izazivaju jaču reakciju kože, u vidu crvenila i ljuštenja kože (deskavamacije). Rade se u hladnijim mesecima (idealno od oktobra do marta), indikacije za ove pilinge predstavljju akne, hiperpigmentacije (melazme), kod flakcidne i opuštene kože lica i dr.

DUBOKI hemijski piling najčešće kao agenta, kao kaustično sredstvo koristi fenolne pilinge. Njegove osnovne indikacije jesu zrela, opuštena koža sa vidljivim znacima starenja. Koristi se kao hibridni piling uz dodavanje TCA kiseline i krotonskog ulja u raziličitim koncentracijama od 15 do 60 %. Visoke koncentracije ovih pilinga sliuže isključivo za lokalizovane, manje površine kao što se regija oko očiju i regija oko usana.

Kontraindikacije su pacijenti koji uzimaju retinoide (sistemski i lokano) u terapiji svog osnovnog oboljenja, akutna infektivna stanja, dijabetes melitus tip 1, autoimuna oboljenja.

Hemijski pilinzi daju izuzetne efekte kod: regeneracije kože, kontrole akni i adolescentskih problema na koži, plićih bora oko očiju dubokih bora oko očiju i nausnica, solarnog lentiga – male fleke kružnog oblika najčešće na rukama i licu , melazma – fleke veće površine, nepravilnog oblika, strija i ožiljaka od akni fotoejdžinga – starenje kože kao posledica hroničnog izlaganja.

CILJEVI TRENINGA:

 • Zašto i kada koristiti hemijske pilinge?
 • Koji hemijski piling da odaberem za svog pacijenta?
 • Istorija hemijskih pilinga i koje sve brendovi postoje na tržištu
 • Shematski prikaz slojeva kože, pravilan odabir kiselina
 • Agenti (AHA kiseline, TCA i fenol) i njihova pravilna upotreba
 • Rad s pacijentima- indikacije i kontraindikacije
 • Praktičan rad na pacijentima, aplikovanje površinskog hemijskog pilinga
 • Praktičan rad na pacijentima srednje dubokog hemijskog pilinga
 • Praktičan rad na pacijentima aplikovanje dubokog hemijskog pilinga
 • Kako primeniti piling u svakodnevnoj praksi?
 • Post tretman i kako izbeći komplikacije nakon dubokih pilinga

Praktičan rad:

 • Prikaz površinskog hemijskog pilinga, kao antiaging tretmana (za zatezanje kože)
 • Prikaz srednje dubokog hemijskog pilinga kao terapija kod akni vulgaris
 • Prikaz dubokog hemijskog pilinga kao terapija kod hiperpigmentacija (melazma)
 • Prikaz dubokog hemijskog pilinga lokalizovana aplikacija, regija m. orbicularis oris i brisanje bar code bora
Remodelovanje lica hijaluronskim filerima (dr Sonya Valkova, Hyaluronica KOL)
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Phasellus hendrerit. Pellentesque aliquet nibh nec urna. Proin ac metus diam.
Sve indikacije primena EBD-laser and RF (dr David Jack, In mode KOL)

LASER je akronim za Light (svetlost) Amplification (pojačavanje) Stimulation (stimulacija) Emision (emisija) Radiation (zračenje).

Laserska energija se poslednjih godina nametnula kao brz, pouzdan, efikasan i neagresivan metod za tretiranje različitih problema vezanih za estetiku lica i tela, kao i tretmana kože.

InMode platforma je napredna i klinički dokazana tehnologija koja u sebi sadrži tri izvora energije – laser, radio frekventnu energiju i IPL, što je čini jedinstvenom na tržištu aparata za estetsku medicinu.

Ovaj napredni vid edukacije u svom teorijskom delu sadrži predavanja neophodna za razumevanje osnovnih i naprednih fizičkih svojstava različitih lasera (Nd YAG, Er YAG, CO2, argonski, diodni laser) kao i pravilan odabir indikacija u estetskoj i kliničkoj praksi.

CILJEVI TRENINGA:

 • Upoznati polaznike sa različitim vrstama lasera i njihovim fizičkim osobinama i svojstvima
 • Znanja neophodna za pravilan odabir indikacija
 • Znanja neophodna za prevenciju komplikacija kao i njihovo adekvatno zbrinjavanje
Minimalno invazivna rejuvenacija ginekoloske regije (dr Ranneva, Skintech KOL)

Raditi na kvalitetu života znači baviti se starenjem intimne zone, posledicama porođaja, promenama stanja kože. Intimno podmlađivanje dobija veliku potražnju širom sveta od poslednje decenije sa tendencijom širenja. Za moderne stručnjake u estetskoj medicini postaje normalno da se u svakodnevnu praksu uključe novi tretmani. Zbog toga su tehnike za izbjeljivanje genitalija, poboljšanje kvaliteta kože intimnih područja „lak početak“ da bi se to dogodilo. Kombinovani tretmani pružaju i bolje i manje invazivne rezultate za intimne beatifikacije. Tokom radionice praktičari će predstaviti sigurne, efikasne i inovativne tehnike: poboljšanja vulvarnih ožiljaka, kožne i vaginalne atrofije, tehnike upotrebe dermalnih implantata.

Primena botulinom toksina u estetskoj medicini (dr Arturo Almeida, SKINTECH KOL)

Polaznici se upoznaju sa savremenim konceptom teorijskih saznanja i tehnikama rada, sa apsolutnim i relativnim indikacijama, kontraindikacijama za primenu, neželjenim efektima i njihovoj sanaciji. Polaznicima se predstavlja pristup pacijentu koji podrazumeva maksimalnu posvećenost primenom najsavremenijih metoda, materijala i maksimalne mere opreza prilikom rada i intervencije na pacijentu, da bi ceo tretman za pacijenta bio bezbedan, bezbolan i komforan.

Nakon edukacije polaznici će ovladati veštinama upotrebe BOTULINUM TOKSIN-a kao i mogućnost kombinovanja ove i drugih terapijskih metoda kao i drugih materijala.

Tokom edukacije polaznici će imati priliku da prođu kroz sve tretmane kojim se tretiraju gornje regije lica, poput bora oko očiju (takozanih bora smejalica), bora na čelu, tretman za podizanje obrva, itd. Podrazumeva se i da će svaki polaznik biti upoznat sa raznim tehnikama rada koje će potom da primeni u praktičnom delu ove obuke. Polaznicima će biti obajšnjeno kakve i koje informacije je potrebno da daju svojim pacijentima i kako da njbolje prate svoje pacijente i vode evidenciju.

CILJEVI PROGRAMA

 • Evaluacija kliničke i primenjene anatomije topografskih regija lica i tela od značaja za primenu botulinum toksina
 • Sistemsko upoznavanje sa botulinum toksinom
 • Upoznavanje sa indikacijama i kontraindikacijama za aplikaciju botulinum toksina
 • Upoznavanje sa potencijalim komplikacijama tokom i/ili nakon aplikacije botulinum toksina
 • Terapijski postupci u slučaju nastanka ranih ili kasnih komplikacija nakon aplikacije botulinum toksina
 • Usavršavanje tehnika injektovanja botulinum toksina
 • Pravilna procena potrebne upotrebe botulinum toksina

ZNANJA koja će polaznici steći:

 • Anatomske osnove neophodno za adekvatan izbor i selekciju pacijenata
 • Teorijska znanja neophodna za aplikaciju botulinum toksina
 • Teorijska zannja vezana za farmakološke odlike botulinum toksina
 • Indikacije i kontraindikacije kao i neophodna teorijska znanja za prepoznavanje i terapiju komplikacija tokom ili nakon aplikacije botulinum toksina
Unapređenje poslovanja, kako steći i zadržati klijente, menadžment i marketing (Maya Tayfour Mali)

Ovaj posebni modul posvećen je drugom najbitnijem faktoru uspeha u esteskom poslovanju a to je pravilna konsultacija pacijenta.

Idealan je za sve vrste polaznika, od početnika pa do onih koji već rade i žele unaprediti svoju praksu.

Na ovom modulu biće obrađena tema pravilne konsultacije na posebno dizajniranom pristupu za estetsko poslovanje.

Ovaj modul će se takođe fokusirati na Face Assessmnetu (procena lica) i kako kombinovati razne tretmane.

Interaktivan rad u grupama te podrška i nakon održane edukacije za sva pitanja.

Full face remodelation (dr Dimitris Sykianakis)


SECOND DAY

Schedule of Workshops

09:00-11:00
Sala 1 Botulin Toxin for global rejuvenation. Masterclass (dr Arturo Almeida)
Sala 2 All indication and treatments with EBD-Lasers and RF (dr David Jack)
SALA 3 Unapređenje poslovanja (Maya Tayfour Mali)
Sala 4 Full face remodelation (dr Dimitris Sykianakis)

11:30-13:30h
Sala 1 Full face fillers remodelation (dr Sonya Valkova)
Sala 2 Chemical PEELINGS. Masterclass (all types of peelings and post peel treatments)(ACADEMY of Chemical peelings by dr Phillipe Deprez, dr Anna Wagner)

14:00-16:00
Sala 1 Mesotherapy and biorevitalisation. Masterclass BONUS DEMONSTARTION-FAT DISSOLVING INJECTABALES in face and neck (dr Evgeniya Ranneva, dr Arturo Almeida)
Sala 2 Botulin Toxin for global rejuvenation. Masterclass (dr Almeida, dr Ranneva)

16:30-18:30
Sala 3 Minimal invasive rejuvenation of intimate region (dr Evgeniya Ranneva)

Svi Workshop moduli održavaju se u Poliklinici Rea Medika na adresi Milovana Marinkovića 23 u Beogradu.